Departamenti i Shëndetësisë së Kalifornisë paralajmëroi se njerëzit duhet të mbajnë telefonat e tyre celularë disa metra larg tyre për të zvogëluar ekspozimin ndaj rrezatimit dhe rreziqet shëndetësore.

Kalifornia lëshoi udhëzime për zvogëlimin e ekspozimit ndaj rrezatimit të celularit, në mes të dëshmive në rritje se përdorimi i telefonit celular mund të lidhet me kancerin, vëmendjen, shëndetin mendor dhe çështjet e shëndetit riprodhues, njofton Klan Kosova.

Telefonat celularë transmetojnë informacion duke përdorur sinjale radiofonike me frekuencë të ulët, të cilat mund të na ekspozojnë ndaj rrezatimit jo të shëndetshëm, sidomos kur transmetojmë ose shkarkojmë skedarë të mëdhenj.

Hulumtimi nuk ka qenë në gjendje të dëshmojë përfundimisht se rrezatimi i celularit është i rrezikshëm, por ka pasur studime të mjaftueshme që i lidhin të dyja për të garantuar kujdes, veçanërisht për fëmijët, sipas njoftimit për shtyp të departamentit të shëndetësisë.