Për angazhim në fundjavë, mjekët në të ardhmen do të kompenzohen me 4.000 denarë. Ky është njëri ndër planet e Ministrit për Shëndetësi Venko Filipçe.

Ministri i ri për Shëndetësi, Venko Filipçe, paralajmëroi sistem shëndetësor të integruar, që nëpërmjet bazës së të dhënave do të mirren informacione për barnat, të cilat i posedojnë klinikat dhe spitalet, që sipas tij do të mundet vazhdimisht të dihet se ku janë barnat e nevojshëm. Në këtë mënyrë do të ketë edhe kontrolle janë furnizimit dhe përdorimit të barnave.