Festimi i Vitit të Ri gjithmonë shoqërohet edhe me fishekzjarre dhe mjete të tjera plasëse.

Por, jo rrallë ato sjellin edhe lëndime, sidomos tek fëmijët.

Për këtë arsye, drejtuesit e Emergjencës në QKUK bëjnë thirrje për kujdes, derisa premtojnë se do të jetë në gatishmëri të plotë gjatë këtyre ditëve.