Skenari dhe drejtori Milan Saraq nënshkruan rrëfimin e një monodrame “Unë, Jovanka Broz”, që është në një përgatitje të madhe dhe do të shkaktojë një tronditje në publik ku do të ndriçojë pjesët e errëta të historisë serbe.

Lajtmotivi i monodramës është në fakt dëshira dhe vullneti i ish-zonjës së parë të Jugosllavisë para vdekjes së saj ku kishte dhënë një tregim të fshehtë.

Saraq zbuloi disa detaje ekskluzive, raporton “Vestinet”.

Në rrëfimin e saj për Milan Saraq, ajo zbuloi detaje nga koha kur “sulmi i paprecedentë” filloi ta ndajë atë nga Tito.

Monodrama do të tregojë se vejusha e Titos kurrë nuk hoqi dorë nga besimi i saj ortodoks. Pavarësisht nga regjimi të së cilës ishte ateizmi. Saraq dëshmon se Jovanka i kërkoi atij që ta takonte, në të vërtetë, për të vizituar Metropolitanin e Amfilohisë.

Kjo ndodhi, siç dëshmohet nga Metropolitani i Malit të Zi dhe Primorskos, Amfilohija Radoviq.

Saraq, gjithashtu, pohon se nuk e dinte se cili epilog ishte biseda mes Jovan dhe metropolitanit malazez.

Nga materiali i gjerë që nuk hyri në skenar, Saraq veçoi për “News” një skenë nga koha kur Tribunali i Hagës u përpoq të merrej me Sllobodan Millosheviqin. Saraq thotë se Jovanka u respektua shumë nga familja Millosheviq.

Roli i Jovanka Broz në këtë monodramë luhet nga aktorja Snezhana Saviq.