Përplasja e dy trenave në Austri ka shkaktuar përmbytjen e një vagoni. Mbi një duzinë njerëzish u plagosën, konfirmoi kompania lokale e transportit. Përplasja ndodhi rreth orës 18:00 në afërsi të stacionit të Kritzendorf, në veri të Vjenës.

Roman Hahslinger, një zëdhënës i kompanisë hekurudhore, tha se një tren i ndërlidhjes Railjet goditi një tren rajonal, duke rezultuar në rrëzimin e trenit Railjet. Rreth 150 udhëtarë ishin në bord të të dy trenave.

Të paktën 15 persona u trajtuan në spital pas përplasjes. Megjithatë, shefi i departamentit lokal të zjarrit, Franz Resperger tha se 20 persona u plagosën. Ndërkohë, gazeta Kurier raporton se 28 persona u plagosën në aksident, ndërsa shumica u trajtua për lëndime në kokë.

Resperger gjithashtu tha se dy helikopterë dhe një numër i madh i punonjësish të shpëtimit ishin në vendin e ngjarjes. Shkaku i rrëzimit është ende i panjohur. Shërbimet e shpëtimit kanë liruar disa udhëtarë të bllokuar në vagonë.