Deputeti i BDI-së Rexhail Ismaili si dhe Ministri i Ekologjisë Sadulla Duraku përfaqësuan BDI-në në kongresin e VMRO-së. Emisioni 360′ në Alsat -M sonte dha pamjet e tyre në këtë kongres. Ata nuk e fshehin “dashurin” e tyre për ish partnerin qeverisës, edhe pse tashmë kanë poste të rëndësishme në qeveri me LSDM-në,ata vazhdojn t’i mbajn sytë nga VMRO-ja. Sonte u zbulua edhe se kush ishin ata që me këmbgulje kërkonin që të vazhdohej edhe me tej që BDI-ja të qeveris me VMRO-në. Fatmirësisht, për partit Maqedone BDI vazhdon të mbetet më e preferuara për shërbëtor qeverisës.

Qeverisja VMRO-BDI në opinionin njihet për rastin “Lagja e Trimave”, “Monstra” e shumë ngjarje tjera në dëmë të shqiptarëve, e siç duket në BDI ende ka njerëz që me nostalgji kujtojn këtë qeverisje, e në anën tjetër edhe në qeveri me LSDM-në sot bartin poste të larta shtetrore.