Pesëmbëdhjetë persona, ish-ushtarakë janë dënuar me burg të përjetshëm për shkak të tentimit për ta marrë selinë e Partisë në pushtet Të Drejtësisë dhe Zhvillimit (AKP) të presidentit Rexhep Taip Erdogan në Stamboll gjatë tentimit për grusht shtet në korrik të vitit 2016.

Gjykata në Silivri, në afërsi të Stambollit, i dënoi 15 persona ushtarak nën akuzën për ndërrim të rendit kushtetues përmes përdorimit të forcës.

Autoritetet turke për organizim të grusht shtetit e akuzojnë imamin Fetullah Gjylen, i cili jeton në SHBA. Gjylen i hedhë poshtë akuzat e tilla.