Kompromisi dhe biseda e hapur, biseda e sinqertë janë temat e zakonshme në çdo marrëdhënie të fortë.

Ju nuk duhet të jeni në të njëjtën mendim me partnerin tuaj në çdo çështje  por duke diskutuar dallimet tuaja do t’ju ndihmojë të shmangni shumë probleme.

Më poshtë, ekspertët e martesës kanë ndarë shtatë pyetje që preferohet sipas tyre qe të pyesni veten (dhe më pas, partnerin tuaj) për të siguruar që marrëdhënia juaj është aq e fortë sa të shkojë drejt martesës.

Çfarë më bën mua të ndjehem e vlerësuar në një marrëdhënie?

A dëshironi të keni fëmijë dhe nëse po, në cilën pikë në jetën time?

Si e shoh seksin?

Çfarë është qasja ime për financat personale?

Çfarë roli mund të pres bashkëshortja/bashkëshorti im për të luajtur në jetën time?

Çfarë jam unë duke sjellë “në tryezë” si një partner?

A jam unë një person me mendje të mbyllur dhe mendje të hapur apo diçka në mes të kësaj?