Avokado është e pasur me antioksidues, të cilët ruajnë lëkurën nga rrudhat dhe shenja të tjera të dukshme të plakjes.

Sasia e lartë e karotenoideve në ushqim ndikojnë në trashësi, tonin dhe lëkurën.

Vitamina C është e rëndësishme për shëndetin e lëkurës dhe duhet të përfshihet në ushqimin e përditshëm.

Ajo shkrihet në ujë dhe nuk qëndron gjatë në organizëm. Avokado përmban  vitaminën C posedon këtë lloj vitamine, e cila është e nevojshme për të krijuar kolagjenin dhe elastin, i cili ruan qëndrueshmërinë dhe strukturën e lëkurës.

Vitamina E është edhe një antioksidues që avakado e përmban e që ndihmon në parandalimin e radikaleve të lira që shkaktojnë plakjen e lëkurës. Studimet tregojnë se vitamina E mund të zvogëlojë ndikimet e rrezatimit UVA dhe UVB gjatë ekspozimit të tepërt të diellit.

Avokado përmban një përqindje të lartë të vajrave oleinë, të cilat rigjenerojnë lëkurën e dëmtuar, zvogëlon skuqjet në fytyrë dhe irritimin.