Fruti i avokados përmban 18 nga 22 aminoacidet e nevojshme për trupin e njeriut, por edhe shumë fibra ndaj dhe konsiderohet një superfrut.

Rrjedhimisht ky frut është një mënyrë e mirë për të fuqizuar sistemin imunitar. Avokado bëhet më i fuqishëm nëse kombinohet me fruta të pasura me vitaminë C, siç janë limoni dhe ananasi.

Janë tre receta të cilat konsiderohen si përdorimet ideale për organizmin e trupit:

1.   Lëng avokado me limon dhe ananas,

2.   Avokado me spinaq,

3.   Lëng avokado me mango.