Rezerva natyrore El Pinacate duhet të kontrollohet për përshtatshmërinë e saj, siç quhet nga agjencia amerikane e hapësirës NASA.

Astronautët për një mision të mundshëm të Marsit mund të praktikojnë misionin e tyre në shkretëtirën Sonoran në Meksikë veriore. Një ekip i stafit të NASA-s, Agjencia Hapësinore e Meksikës dhe Universiteti i Sonorës tani është duke testuar rezervën e natyrës së El Pinacate për përshtatshmërinë e saj, njoftoi të shtunën Ministria e Transportit e Meksikës, transmeton lajmi.net.

El Pinacate është pjesa më e thatë e shkretëtirës Sonoran. Ka fusha të thata dhe duna në rajon në kufirin me shtetin amerikan të Arizonës. Tashmë në mes të viteve 1965 dhe 1970, astronautët amerikanë të trajnuar për misionet e Apollo-s atje për misionet e tyre në hënë.

Qëllimet
Presidenti i SHBA Donald Trump kishte udhëzuar NASA-n në mes të dhjetorit për të dërguar astronautët në Hënë dhe më vonë në Mars. Fillimisht ai nuk caktoi një afat kohor ose një buxhet për qëllimin ambicioz. Një program i planifikuar deri më tani, me të cilin astronautët duhet të dërgohen në një asteroid, u shit.