Një ari polar i uritur deri në vdekje është filmuar nga një fotograf Paul Nicklenin në ishujt e Baffin në territorin kanadez të Nunavut.

Video tregon gjendjen e vështirë të ariut polar, mezi ec duke zvarritur këmbët e tij, ndoshta për shkak të atrofieve të muskujve.

Duke kërkuar ushqim, ariu nuk gjeti asgjë dhe papritur u rrëzua për një frymëmarrje të fundit. Ju mund të shikoni videon më poshtë, raporton “Dailyaccord”, transmeton Periskopi.

Është e qartë për këdo që tani këto janë pasojat e ndryshimeve klimatike dhe aktivitetit njerëzor.

Është vlerësuar se arinjtë polarë mund të zhduken deri në vitin 2050, për të mos përmendur lloje të panumërta të tjera që tashmë janë zhdukur ose janë në prag të zhdukjes.

Nëse nuk ndryshojmë në mënyrë drastike sjelljen tonë si një specie, ne do të humbasim një pjesë të madhe të asaj që e bën këtë planet të bukur.

Global