Të gjithë e dimë sa të lumtur janë skandinavët. Mjafton t’ua shikoni ushqimin, xhemperët e thurur komod dhe emisionet e mira televizive për ta kuptuar këtë.

Por vetëm kur mendoni se temperaturat -15 mund t’ju bëjnë të qani nga mërzia, hulumtimet thonë se faktikisht aq më ftohët, aq më të lumtur do të jeni.

Para se të shkoni dhe të laheni në liqen në këtë mot të ftohët për t’u lumturuar, pritni t’jua shpjegojmë si funksionon.

Sipas letrës së publikuar nga Universiteti Yoshiro Tsutsui në Oska, lumturia është maksimale kur temperatura është 13.9 gradë celsius.

Përveç kësaj, e mira tjetër e motit të ftohët është se ndihmon të humbni peshë.

Një ish- shkencëtar i NASA-së tregon se vrapimi me pantallona të shkurtë sportiv dhe me maicë gjatë dimrit, ndihmon në humbjen e peshës.