Gjashtë mijë emigrantë dhe refugjatë janë ndaluar vetëm në javën e fundit nga autoritetet turke, gjatë momentit që tentonin të kalonin ilegalisht kufirin me Bashkimin Europian.

Nga këta, 268 persona janë zbuluar në det.

Kjo konfirmohet edhe nga Ministrit të Brendshëm i Ankarasë, i cili thekson se në të njëjtën periudhë janë arrestuar 119 të dyshuar për trafik të qenieve njerëzore.