Si mund të flitet për lumturinë, një term kaq subjektiv dhe kaq abstrakt, që asnjëherë nuk është definuar njëlloj nga të gjithë?

Për njerëzit anembanë globit, aspekte të ndryshme mund të sjellin lloje të ndryshme lumturie, që në thelb është një gjendje mendimi dhe një gjendje perceptimi.

Megjithatë, në mënyrë që një person të jetë i lumtur, duhet të fillojë nga vetja. Këtu janë 30 mënyra në të cilat mund të arrini lumturinë e përgjithshme.

Vlerësim
Pavarësisht nga ajo që keni ose nuk e keni, është e rëndësishme që ju të numëroni bekimet tuaja në baza ditore dhe të mësoni se si të jeni mirënjohës. Të qënurit mirënjohës do t’i jepni dhomës tuaj të jetesës të rriteni, të përparoni dhe të arrini më shumë.

Dashuria
Si klishe, siç mund të duket, dashuria është një forcë lëvizëse që na lidh në një nivel të pashpjegueshëm edhe nga ekspertët. Kjo do të thotë të mos duash vetëm ata që janë pranë teje, por të jesh vërtet i dashuruar me jetën që ke, rrethinën tënde dhe këtë botë të mrekullueshme që ka aq shumë për të ofruar.

Paraja nuk është e barabartë me lumturinë
Paraja është një subjekt i vështirë për njerëzit që kërkojnë lumturi. Përveç esenciale, si uji, strehimi, ushqimi dhe shëndeti i mirë, paraja ka diçka për të, por jo krejtësisht.

Para vjen dhe shkon, prandaj është thelbësore që ti të mos bëhesh skllav i saj.

Bëni gjërat
Duke qenë të ngarkuar me gjëra që ju nuk keni domosdoshmërisht nevojë për të zënë mendjen tuaj me të është absolutisht absurde. Rrjedhimisht, është e rëndësishme që të gjeni mbylljen në secilën prej detyrave tuaja dhe të lironi mendjen tuaj për një ndryshim. Sa e vështirë dhe aq e vështirë sa mund të tingëllojë, duke e udhëhequr një jetë të plotë me asgjë të vërtetë të përgjuar ju është e pavlefshme.

Në të vërtetë, gjendja pozitive e mendjes është e pazëvendësueshme.

Behu krijues
Mos jetoni ashtu siç është – në vend të kësaj, përpiquni t’i jepni pak ‘pop’ dritës dhe dashurisë dhe një doze të shpirtit tuaj kreativ dhe rinor. Mos harroni, duke u kënaqur dhe duke u përmbushur është ajo lumturi që ka të bëjë.

Fal
Të jesh vazhdimisht i çmendur në njerëz nuk do të të marrësh askund. Në fakt, trajnimi i mendjes suaj për të falur dhe harruar është më shumë se i rëndësishëm për hir të vetvetes dhe mirëqenies. Gjeni një mënyrë për të lënë dhe për të vendosur mendjen tuaj të lirë nga të gjitha gjykim.

Bëhu vetvetja
Pretendimi për të qenë dikush tjetër nuk do të punojë asnjëherë. Në vend të kësaj, mbani në mend se ju jeni mrekullisht unik dhe kjo është ajo që ju bën aq të madh. Vlerat, parimet, dosjet dhe don’ts-et tuaja janë ato që ju bëjnë një person i shquar dhe sa më shpejt që të mësoni se si të krenohemi me këtë, shanset më të mira për lumturinë do të keni.

Rrethoje veten me njerëz të lumtur
Ekziston një e vërtetë e madhe në pretendimin se për aq kohë sa të rri me njerëz optimistë pozitivë, do të rritni jo vetëm gjendjen tuaj, por edhe konceptimin tuaj të përgjithshëm të jetës.

Mundohuni të eliminoni të gjitha ndjenjat negative nga jeta juaj dhe të përqëndroheni në atë që ju bën personalisht të lumtur dhe të kënaqur.

Kombinoje pasionin tënd me punën tënde
Gjëja që na mungon në jetë nuk është jeta që jeton. Të jesh i mbërthyer në një punë që nuk dëshiron do të provokojë pakënaqësi në jetën tuaj.

Merr frymë në njerëz të tjerë dhe shkoni për ëndrrat tuaja. Sapo të mësoni se ajo që doni, mund të jetë ajo që ju bëni për të jetuar, nuk do të keni ndalim.

Lexime pozitive
Nëse arrini t’i ekspozoni vetvetes vetëm fakte dhe informata pozitive që do të rivendosni vetëm besimin tuaj në këtë jetë të mrekullueshme, ju do të merrni një hap më afër lumturisë.

Mbani një mendje të hapur
Sa më shumë që e humbni gjykimin tuaj, jeta më e mirë që do të udhëheqni. Kërkimi i interesit për gjërat që nuk keni provuar më përpara se të mendoni si jointeresant mund të jetë më i kënaqshëm për ju sesa ndonjëherë do ta dini.

Gëzoni suksesin e të tjerëve
Është e rëndësishme të jesh i lumtur për gjithçka që njerëzit që janë pranë teje po bëjnë. Sjellja e tyre poshtë ose të jesh xheloz do të merrni ju askund, përfshirë lumturinë.

Ndërroni mendime negative me ato pozitive
Asgjësoni të gjitha llojet e negativitetit në jetën tuaj. Kjo do të thotë që duhet të kërkoni për mendime pozitive, aktivitete dhe njerëz që do t’ju lejojnë të bëheni më të mirë dhe më të mirë me kalimin e ditëve.

Përmirësimi është çelësi
Jepini vetes hapësirë ??për të mësuar diçka të re ose për të bërë gabime nga të cilat do të mësoni. Pa bërë gabime nuk mund të jeni kurrë në gjendje të rriteni ose të arrini lumturi.

Kuptoni se kohët e vështira nuk i bëjnë njerëzit e ashpër.
Mbani në mend se çdo situatë e vështirë është një provë, dhe ju duhet të mësoni mënyra për të kaluar nëpër kohë të vështira dhe të hapni vend për diçka më të mirë.

Ruajeni një dietë të shëndetshme
Shumë nga emocionet që mbajmë brenda, veçanërisht ato negative, mund të lidhen drejtpërdrejt me mënyrën se si hani dhe ruani një mënyrë jetese të shëndetshme.

“Ky ushqim është i mirë tani, atje sepse unë jam i lumtur tani”.

Megjithëse disa ushqime mund të sjellin kënaqësi në mendjen tuaj, kjo ndjenjë është vetëm e përkohshme dhe gjëja tjetër që ju e dini është se jeni ndjenjë të pakënaqur edhe një herë.

Duke ndryshuar shprehitë tuaja të jetesës, përfshirë dietën tuaj, ju do të jeni në gjendje t’i jepni trupit tuaj më shumë energji, prandaj më shumë mënyra pozitive për ta përdorur atë energji.

Ushtrime
Shumë studime kanë konfirmuar se ushtrimi është i lidhur drejtpërdrejt me ndjenjën e lumturisë. Jo vetëm që do të jeni në gjendje të merrni një trup të madh, ju gjithashtu do të mbani një pozicion pozitiv.