15 adoleshentë dhe fëmijë nga 7 – 15 vjeç në një tribu e vogël në Marok kanë përfunduar në spitalin “Mechraa Belksiri Hospital”, pasi përdhunuan në grup një gomar të infektuar.

Mjekët thanë se ata ishin infektuar me sëmundjen e tërbimit. Ngjarja ka ndodhur në 15 gusht 2017.

Të rinjtë nga rajoni Sidi al Kamel kaluan një javë në spital pasi ishin infektuar nga kafsha. Gomari u vra për të parandaluar përhapjen e infeksionit.

Incidenti shokues i ka lënë familjet e adoleshentëve të tronditura.

Mendohet se numri i të prekurve nga tërbimi është më i lartë, pasi disa familje nga turpi i kanë trajtuar fëmijët në spitale të tjera.

Policia ka bërë thirrje që nëse ka ndonjë adoleshent tjetër që ka bërë seks me gomarin, të paraqitet për kurim.