Kombet e Bashkuara kanë botuar së fundi Raportin Vjetor të Zhvillimit të Njeriut, aty ku njerëzit jetojnë më gjatë dhe më të shëndetshëm, pra me fjalë të tjera vendet më të mira për të jetuar, shkruan “Businessinsider”.

OKB-ja ka shikuar rreth 200 vende në një numër kategorish, duke përfshirë jetëgjatësinë, arsimin, barazinë gjinore dhe pasurinë financiare, përcjell albinfo.ch.

Në këtë listë, Zvicra ndodhet në vendin e tretë, kurse Norvegjia për herë të 13-të me radhë është në vendin e parë.

Jetëgjatësia mesatare në Zvicër është 83 vjet, derisa ka pak mundësi për sëmundjet e rrezikshme, si HIV, tuberkulozi, etj.

Lista

 1. Hong Kong
 2. Shtetet e Bashkuara të Amerikës
 3. Kanada
 4. Islanda
 5. Irlanda
 6. Holanda
 7. Singapori
 8. Danimarka
 9. Gjermania
 10. Zvicra
 11. Australia
 12. Norvegjia