Mbajtja e telefonit afër gjatë gjumit mund të shkaktojë kancer dhe infertilitet, paralajmërojnë zyrtarët shëndetësorë.

Departamenti i Kalifornisë për Shëndetësi ka bërë të ditur se rrezatimi nga pajisjet ndërlidhjen me kancerin dhe infertilitetin.

Ekspozimi ndaj rrezikut është më i lartë kur telefonat kanë më pak valë të shërbimit operativ ose nëse janë duke shkarkuar apo transmetuar ndonjë video, transmeton KosovaPress.

Departamenti i Kalifornisë për Shëndetësi paralajmëron njerëzit të mbajnë telefonat e tyre larg vetes gjatë kohës së fjetjes për të reduktuar rrezatimin dhe rreziqet mbi shëndetin.