Shri Lanka ka kërkuar nga presidenti rus, Vlladimir Putin, që të heqë ndalesën e çajit Ceylon, transmeton KosovaPress.

Importet janë ndaluar  javën e kaluar pasi që Rusia gjeti insekte të njohura si Khapra në çaj.

Nuk është e qartë nëse insekti është gjetur i ngordhur apo i gjallë në çaj.

Shri Lanka është e vendosur që të zgjidhë problemin, duke e quajtur rastin si “incident të izoluar”.

Dy ministra të Shri Lankës do të shkojnë në Moskë për të kërkuar suspendimin e ndalesës së importimit të çajit.

Ministri i Plantacionit, Navin Dissanayake dhe ai i Industrisë Rishad Bathiudeen janë në krye të delegacionit special që do të takojnë autoritet ruse për të diskutuar lidhur me rastin.

Presidenti Maithripala Sirisena ka urdhëruar fermerët e çajit në Shri Lanka që të mos bëjnë panik, duke i siguruar ata se qeveria do të bëjë çmos për të zgjidhur problemin.

Rusia është njëri nga importuesit më të mëdhenj të çajit të Shri Lankës.