A e dini se femrat zvicerane i preferojnë shumë meshkujt shqiptarë?

Po, po! Zviceranet i kanë shqiptarët në preferencë të dytë, pas meshkujve italianë.

Sipas statistikave, dy nga pesë zviceranë kanë partnerë të huaj.

Në vend të parë janë italianët, pastaj shqiptarët që ndiqen nga maqedonasit, kroatët, gjermanët etj.

Por çfarë ndikon?

Martesat dykombëshe mes zviceraneve dhe shqiptarëve janë rezultat i ndryshimeve politike, ekonomike dhe sociale, ku kanë ndikuar edhe rritja e dixhitalizimit dhe komunikimet e thjeshta.

Nga ana tjetër, meshkujt zviceranë preferojnë më së shumti martesat me femrat nga Gjermania, duke u pasuar nga femrat nga Kroacia, Shqipëria, Serbia, Mali i Zi, Maqedonia, Brazili, Tailanda, Maroku, Rusia dhe Ukraina.