Partia qeverisëse e Zimbabvesë ka akuzuar shefin e ushtrisë së vendit për “sjellje të trazuar” pasi ai paralajmëroi për një ndërhyrje të mundshme ushtarake në politikë.

Gjenerali Constantino Chiwenga kishte sfiduar presidentin Robert Mugabe pasi shkarkoi nënkryetarin.

Gjenerali Chiwenga tha se ushtria ishte e gatshme të vepronte për t’i dhënë fund spastrimeve brenda partisë Zanu-PF të Z. Mugabe.

Partia tha se komentet e gjeneralit ishin “llogaritur për të prishur paqen kombëtare … dhe për të nxitur kryengritjen”.

Përmes një deklarate, partia tha se kurrë nuk do t’i dorëzohej kërcënimeve ushtarake dhe se “riafirmon parësinë e politikës mbi armë”.

Deklarata u nënshkrua nga SK Moyo, sekretari i informacionit në parti.

Mugabe shkarkoi nënkryetarin Emmerson Mnangagwa javën e kaluar, mes një rresht të gjatë.

Mnangagwa ishte parë më parë si një trashëgimtar i presidentit 93-vjeçar, por zonja Grace Mugabe qartazi tani është favorite.