Ligji për Gjuhët do të nisë të shqyrtohet të hënën në seancë plenare. Lajmin e ka bërë të ditur kryeparlamentari Talat Xhaferi, i cili beson se procedura do të përfundojë deri të premten.

Megjithatë, kjo çështje mund të zvarritjen në rast se në ekzekutiv do të kishte propozime për ndyshime dhe riformatim. Ndërkohë, Ligji për Gjuhët i parapriu një mbështetje ligjore nga Komisioni i Kuvendit për Çështje Evropiane  dhe Komisioni për Sistem Politik dhe Marrëdhënie midis Bashkësive.