Disa mendojnë se Serbia nuk është keqtrajtuar dhe poshtëruarmjaftueshëm dhe kjo ishte vetëm për të drejtuar dhe poshtëruaredhe më tej Serbinë, ka thënë presidenti serb, Aleksandar Vuçiq duke komentuar deklaratën e anëtarit boshnjak të Presidencës trepalëshe të Bosnje dhe Herzegovinës dhe kryetarit të Partisë së Veprimit Demokratik, Bakir Izetoviq, se Bosnja duhet ta njoh pavarësinë e Kosovës.

Ai më tej shtoi se kjo deklaratë do të ketë ndikim të gjerë dhe implikime politike e ligjore, transmeton Indeksonline. “Kjo deklaratë ndërlikon me të madhe rajonin”, u ka thënë Vuçiq-gazetarëve.