VMRO-DPMNE-ja përmes një kumtese njofton se me kthimin e tyre në pushtet, gjithçka që do të rrënojë LSDM-ja, do ta rindërtoj dhe kthej në gjendjen e mëparshme. “LSDM-ja në vend se për ndërtim do të mbahet mend për frenim dhe rrënim.

Sulmi ndaj përmendoreve të revolucionerit Qoseto, humanistes Nëna Terezë dhe Luftëtarit në kalë është goditje ndaj historisë dhe kulturës maqedonase dhe paraqet fillimin e përkuljes së kurrizit të kombit“, thuhet në njoftimin e VMRO-DPMNE-së..