VMRO-DPMNE-ja kritikon politikat e qeveri së Zoran Zaevit për ndalimin e punës dhe prishjen e projektit “Shkupi 2014”. Sipas tyre, LSDM po shkatërron figurat që përfaqësojnë etnitete të ndryshme, siç është ajo e Nënë Terezës. VMRO-DPMNE-ja thotë se me rikthimin e tyre në Qeveri, do të rindërtojnë atë që tani po i shkatërron LSDM-ja e Zoran Zaevit.

Kjo është shenjë se Qeveria zhytet në mungesë të ideve ndërsa Maqedoninë e fut në një krizë ende më të thellë. Në rrethana të këtilla, është e pritshme që Qeveria e paaftë e Zaevit nuk po mundohet që t’i zgjidh problemet e vërteta por po merret me dekonstruktim e objekteve tanimë të ndërtuara dhe me pengim e ndërtimit të përmendores së Nënë Terezës e cila është krenari edhe e shqiptarëve edhe e maqedonasveGjithçka që Qeveria e paditur e LSD-së do të rrënojë në këtë periudhë, VMRO-DPMNE do e rindërtojë me rikthimin në Qeveri –  thuhet në njoftimin e VMRO-DPMNE-së.

Grupi i punës për detektimin e pasojave nga ”Shkupi 2014” në kuadër të Ministrisë së Kulturës, po punon në përfundimin e elaborateve për të gjitha përmendoret e këtij projekti, të cilat më vonë dotë dërgohen për shqyrtim në seancë qeveritare. Koordinatori i këtij grupi Mirosllav Gërçev thotë se deri tani në Ministrinë e Kulturës i kanë dorëzuar elaboratet për “Aleaksandrin”, “Qoseton” dhe përmendoren në ndërtim e sipër të “Nënë Terezës” ndërsa thotë se së shpejti pritet që t’i përfundojnë elaboratet edhe për përmendoret tjera. Ai insiston në paligjshmërinë e vendosjes së shumicës së përmendoreve, të parapara në projektin “Shkupi 2014”.

Të gjithë ata përmendore, në një ose tjetër mënyrë, janë epilog i një krimi të cilën e ka kryer VMRO-DPMNE-ja për 11 vite me radhë. D.m.th. vet ata janë përmendore të krimit dhe të shkeljeve e shkatërrimit të shtetit të së drejtës. Ajo që sot duhet të ndodhë është që institucionet të fillojnë përsëri ta kryejnë punën e tyre –tha Mirosllav Gërçev, Koordinator i grupit punues për “Shkupi 2014”.

Ministri i kulturës Robert Alagjazovski, dje tha se pret raportin e grupit të punës për “Shkupin 2014” dhe më pas atë do ta kalojë për shqyrtim në Qeveri. Sipas tij, projekti Shkupi 2014 ka shkelur shumë procedura ligjore. Sipas rrjetit të gazetarisë hulumtuese BIRN, 33 milion euro janë shpenzuar nga Qeveria e kaluar për gjithsej 34 përmendore nga projekti “Shkupi 2014”.