Igor Durllovskit, njërit prej organizatorëve të protestës të „Për Maqedoni të përbashkët“ i është caktuar masa e paraburgimit prej 30 ditëve. Ai është njëri të dyshuarit për të cilin gjykatësi i procedurës paraprekae i shqiptoi masën e sigurimit të pranisë së tij, përcjell TetovaSot. Arrest shtëpie iu shqiptua deputetes nga VMRO-DPMNE-ja, Zhaklina Peshevska

Ish-ministri i MPB-së, Mitko Çavkov gjatë dëshmisë së tij para gjykatës fajin e ka hedhur tek policët me pretekstin se ata janë të pavarur nga komanda se kanë mund të veprojnë.

Çavkov u ankua për shëndetin e tij dhe kërkoi medikamente.

Nga 36 të pandehurit, policia arriti të gjejë dhe të arrestojë 24. Njesia speciale “Alfa” është në kërkim të 12 të akuzarve tjerë./TetovaSot/