Indeksi i harmonizuar i çmimeve të konsumit në Kosovë është rritur me 0.9% në krahasim nga viti i kaluar, ka thënë agjencia kombëtare e statistikave të premten.

Agjencia e Statistikave të Kosovës, ka thënë se çmimet e ushqimeve dhe pijeve joalkolike, të cilat kanë peshën më të madhe prej 37.6% në shportën e konsumatorit kosovar, u rritën me 2.3% këtë vit, krahasuar me të njëjtën kohë të vitit të kaluar.

Çmimet në sektorin e transportit, që kanë peshën e dytë më të madhe prej 14.4%, mbetën të pandryshuara, krahasuar nga viti i kaluar.

Çmimet e konsumit të Kosovës janë rritur për 0.2% këtë muaj, krahasuar me muajin e kaluar, raporton Insajderi.

Edhe vitin e kaluar, më 2016, çmimet në Kosovë kishin pësuar rritje krahasuar me çmimet e vitit 2015.