Giorgio Chiellini është duke u kritikuar për një veprim të tij në duelin ndaj Suedisë.

Ai ishte i shtrirë në tokë dhe me majën e syrit po shikonte vendimin e gjyqtarit pas një ndërhyrje të palejueshme të një futbollisti kundërshtar.