Sekretari amerikan i shtetit, Rex Tillerson ka vlerësuar sot se veprimi ushtarak i Myanmarit kundër komunitetit mysliman në Rohingya, është një “spastrim etnik”.

Tillerson ka vlerësuar se Rohingya ka përjetuar krime të tmerrshme, dhe Shtetet e Bashkuara kanë konsideruar vendosjen e sanksioneve ndaj përgjegjësve të masakrave, raporton BBC.