Presidenti amerikan Donald Trump thotë se SHBA është duke përcaktuar Korenë e Veriut si sponsor shtetëror të terrorizmit, çka do të shkaktojë sanksione të mëtejshme ekonomike.

Ai njoftoi masën në një mbledhje të qeverisë të hënën, nëntë vite pasi vendi u hoq nga lista nga ish-presidenti George W Bush.

Trump fajësoi programin bërthamor të vendit dhe atë që ai e quajti akte ndërkombëtare të terrorizmit, përfshirë vrasjet në tokën të huaj.