Sipas parashikimin të fundit meteorologjik dhe hidrologjik kroat në fillim të javës së ardhshme pritet të bjerë bora parë ku në disa zona do të bjerë deri në gjysmë metër e dëborës.

Të premten, bregdeti pritet të jetë mesatarisht me re, por kryesisht pa reshje. Në pjesën e parë të ditës mjegull ose retë me re dhe të ulët.

Në Adriatik, ajo është e ndryshueshme me periudha diellore, dhe vetëm herë pas here në Dalmaci dhe Istria mund të shihet pak.