Reporterja e famshme amerikane e përkujton ditën kur e ka njohur kriminelin Ratko Mladiq. Christiane Amanpour, gazetarja e njohur e CNN e cila i ka përcjellë tmerret e luftës në ish Jugosllavi, pas shqiptimit të vendimit për Ratko Mladiç-in ka kujtuar takimin e vet të parë me kriminelin famëkeq të luftës të cilin e ka quajtur “Kasapi i Bosnjës”.

Amanpour e ka takuar Mladic’in diku në male rreth Sarajevës së rrethuar dhe qysh në fillim gazetarja ka kuptuar se me çfarë psikopati kishte të bënte. Që në fjalinë e parë tregohej qartë se në çfarë mënyre mendonte Mladiç: “Ishim të varfër pa myslimanë. Mirë është që t’i kemi por në një masë të vogël…”

fytyrë, ndërsa nuk e hiqte cigaren nga goja. Në një mënyrë të paparë arrogante e prezantonte veten si “të frikshëm” për të gjithë dhe theksonte se është krenar që po e mbron popullin e vet dhe nuk i frikësohet dorës së drejtësisë, shkruan gazetametro.net.