Në emër të Universitetit të Tetovës, të gjithë shqiptarëve ua përcjell urimet e mia më të sinqerta me rastin e 28 Nëntorit, Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë.

Shpallja e Pavarësisë është ngjarja më e rëndësishme e historisë sonë kombëtare. Ajo ishte kurorëzim i përpjekjeve shekullore të popullit tonë për liri dhe pavarësi.

Nën Flamurin Kuq e Zi, të parët tanë me sakrifica të mëdha ia dolën ta trasojnë të ardhmen e kombit shqiptar.

28 Nëntori i vitit 1912 hapi një etapë të re në historinë e popullit shqiptar, duke e shndërruar kombin tonë në faktor të rëndësishëm stabiliteti, me orientim properëndimor dhe të denjë për të aspiruar në integrimet euroatlantike.

Lavdi dëshmorëve dhe martirëve të kombit!

Gëzuar 28 Nëntori, Dita e Pavarësisë!

Zoti i bekoftë shqiptarët!

Me respekt,

Prof. Dr. Vullnet Ameti

Rektor i Universitetit të Tetovës