Forca të shumta të Policisë së Kosovë gjendeshin të pranishme në Shkabaj, pak metra larg kryeqytetit të Republikës.

Autoritetet e sigurisë ishin duke pritur për ta arrestuar ish-liderin e Lëvizjes “Vetëvendosje”, Albin Kurti, pasi këtij të fundit i është lëshuar një urdhër-arrest nga Gjykata Themelore në Prishtinë, respektivisht nga gjyqtari Beqir Kalludra.

Kurti ishte parashikuar të merrte pjesë në një event të organizuar nga Ambasada e Shqipërisë në Kosovë.Derisa në lokacionin ku ishte duke u mbajtur ky manifestim kishte forca të shtuara të PK-së.

Pjesëmarrës ishin pothuajse gjithë liderët e vendit, duke përfshirë kryeministrin Ramush Haradinaj dhe Kadri Veseli, mirëpo jo edhe Kurti.Nga LVV-ja ishte kryetari Visar Ymeri, Rexhep Selimi dhe Qëndron Kastrati.