Sot  në mëngjes, me kërkesë të prokurorit publik, më shumë se 20 pjesëmarrës u arrestuan në lidhje me ndërhyrjen dhe dhunën më 27 prill në parlamentin maqedonas. Policia në mëngjes mori Mitko Chavkov, ish-drejtor i Byrosë së Sigurisë Publike në Ministrinë e Brendshme. Ai nuk është i vetmi nga të paraburgosurit e mëparshëm ose të tanishëm të Ministrisë së Brendshme.Prokuroria kërkoi arrestimin e Mitko Pesev, ish-kreu i njësisë speciale të policisë dhe Dusko Lazarov, kreu i rendit publik dhe i paqes.

Përveç tyre, ligjvënësit dhe qytetarët u arrestuan këtë mëngjes, për të cilën zyra e prokurorisë, pas procedurave të gjera paraprake, kishte dëshmi se aktivitetet e tyre mundësuan inkursionin e protestuesve në ndërtesën e parlamentit dhe kulminacionin e dhunës .Prokuroria kërkoi ndalimin e organizatorëve të protestave “Për një Maqedoni të Përbashkët”. Sipas burimeve të policisë, disa prej tyre janë arrestuar dhe disa janë në ndjekje si  Bogdan Ilievskit , i cili ishte një nga organizatorët e protestave “Për një Maqedoni të përbashkët”. 

Ndër të ndaluarit është aktori Vlado Jovanovski, pjesëmarrës në protesta dhe një nga ato mbrëmje kritike në parlament, Goran Angelov nga të ashtuquajturat “ Shoqata patriotike maqedonase “Andon Janev – Koseto” nga Velesi, zëvendësit Krsto Mukoski dhe Ljuben Arnaudov (i cili regjistroi pamjet video të shfaqjes së dyerve të Parlamentit për të hyrë në protestues), një deputet, ish drejtor i HIFM, Sasho Stefanovski, dhe të tjerët. Të gjithë pritet të paraqiten para një gjyqtari të procedurës paraprake në Gjykatën Penale.