Peshkaqenët kanë ngrënë të paktën 31 persona, teksa dy anije me refugjatë janë kapur në Mesdhe. Shumica e trupave u gjetën me kafshime nga peshkaqenë blu, tha Marina Libiane, që i pa ata, duke notuar aty afër.

Një zëdhënës i marinës libiane, Ayoub Qassem, tha për AFP se 18 gra dhe tre fëmijë ishin ndër të vdekurit që u gjetën në vendin e ngjarjes, 40 milje larg bregut libian.

Dyzet persona ende mungojnë. Rreth 200 prej tyre kanë mbijetuar nga rasti i tmerrshëm, në të cilën marinarët ishin “përpirë nga peshkaqenë gjatë operacioneve të shpëtimit”.

Në një post në Facebook, Navy tha: “Ne gjetëm dhjetëra trupa që lundronin në ujë dhe dy anije të vogla me qindra njerëz të mbushur me njerëz në bord dhe të tjerë që përpiqen të shpëtojnë nga peshkaqenët”.