“Gjithçka paguhet në këtë botë, para se të paguhet në botën e amshueshme. Premtuam drejtësi dhe drejtësi do të ketë për të gjithë dhe për gjithçka. Dallimi është se ju deshët të vrisni njerëz që ta ruani padrejtësinë, kurse ne arrestojmë për të sjellur drejtësi. Shumë herë kam shkruar se do të vuani burg. E pra vuani! E bajshi me shëndet, kurse tjerët ishalla mbushen me mend!”, ka shkruar Osmani.