Tribunën do ta hap Zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane Bujar Osmani, i cili, para fillimit të tribunës, do të jep deklarata për media. Në tribunë të ftuar janë përfaqësues të sektorit civil, media, ekspert dhe pjesëmarrës të tjerë.

Nesër me fillim në ora 10:00 në hapësirat e Sekretariatit për Çështje Evropiane do të mbahet tribunë me sektorin civil i cili do t’i përkushtohet përmbajtjes, implementimit si dhe rëndësisë së Planit 3-6-9.