Ministrat e mbrojtjes të Maqedonisë dhe të Bullgarisë, Radmilla Shekerinska dhe Krasimir Karakaçanov sot në Strumicë nënshkruan Protokoll për bashkëpunim në zbatimi e trajnimeve për pjesëtarët e ARM-së në shkollat ushtarake në Bullgari.

Protokolli parashikon trajnim praktik të ekuipazheve të tankeve në Bullgari, si dhe masa konkrete të tjera për intensifikimin e bashkëpunimit në mbrojtje.