Sipas të dhënave të policisë së qytetit, sonte në miting kanë marrë pjesë 750 mijë njerëz.

Tetë ish-anëtarë të qeverisë së Katalonisë dhe dy aktivistë, janë në arrest, ndërsa po hetohet roli i tyre me dyshim për nxitjen e shpalljes së paligjshme të pavarësisë muajin e kaluar.