Lideri i LDK-sw, Isa Mustafa ka folur për gazin lotsjellës që është hedhur në Kuvend dhe sulmet që janë bërë ndaj ndërtesës së Kuvendit dhe Qeverisë.

Në Zona e Debatit ai ka thënë që ka kërkuar nga policia gjithmonë që të ruajë njerëzit, që të mos ketë viktima.

Sa i përket Kuvendit, ai ka thënë se aty zot shtëpie është Kadri Veseli, i cili është ende dhe se aty ka qenë punë e tij dhe jo e Mustafës që të veprojë.

Lideri i LDK-së ka thënë se kurrë nuk kanë pasur sqarime nga Kuvendi se si po futet gazi në Kuvend dhe se kur ka pyetur për këtë, nga Kuvendi kanë thënë se aparatet nuk e detektojnë gazin.

“Kurrë nuk ka pasur sqarime. Unë u kam thënë se nëse është ashtu, të njëjtat aparate përdoren edhe në aeroport dhe nëse është ashtu, njerëzit mund të fusin gaz dhe të përdoren në aeroplan për të kërcënuar ekuipazhin dhe për të kidnapuar avioni”, është shprehur ai.