Në përgjithësi shumë njerëz nuk i kushtojnë shumë vëmendje këmbëve si në kujdesin e tyre ashtu edhe simptomat që ato paraqesin herë pas here. Por, a e dinit se këmbët tuaja janë pjesa e trupit që thonë më shumë për shëndetin se çdo pjesë tjetër? Nëse ju i kushtoni vëmendje atyre do të kuptoni shumë gjëra që nuk shkojnë me shëndetin tuaj.
1-Gishta të mpirë:E keni humbur ndonjëherë ndjesinë e gishtave? Apo kur është shumë ftohtë dhe gishtat janë të mpirë dhe të bardhë? Kjo është një shenjë që ju keni një qarkullim të dobët të gjakut. Kur enët e gjakut nuk furnizohen siç duhet atëherë kjo shkakton gjymtyrë gjithmonë të ftohta dhe si të mpira.
2-Ndjesi shpimi ose gjilpërash në këmbë: Nëse keni pasur ndjesi shpimi si gjilpërash në këmbë, kjo mund të jetë një shenjë e diabetit. Kjo sëmundje shkakton një mbindjeshmëri dhe ndjesi djegie tek këmbët.
3-Thonj të dobët që thyhen lehtësisht: Thonjtë e brishtë mund të lidhen me mungesë vitaminash, anemi ose çrregullime të tiroides. Në varësi të thyerjes, ngjyrës dhe shtresëzimit të thoit mund edhe të përcaktohet se nga vjen ky problem.