Qeveria e Rumanisë është përballur me mijëra protestues për shkak të ndryshimeve në sistemin e drejtësisë, të propozuar nga Social-Demokratët.

Qytetarët që kërkonin ‘të drejta dhe prosperitet’ marshuan nëpër Bukuresht dhe qytete të tjera mbrëmjen e së dielës.

Protestuesit tregonin se ndryshimet e propozuara kishin qëllim vendosjen e drejtësisë nën pushtetin politik dhe reduktimin e përpjekjeve për të luftuar korrupsionin. Sipas Guardian, një telefonatë e publikuar në rrjete sociale kërkon mbledhjen e protestuesve në sheshin Victory, pranë selisë së qeverisë rumune.

Demonstrata e dytë është planifikuar për të premten, në ‘Grand Union Day’ që është festë kombëtare për unifikimin e pakicave etnike rune.

Ata insistojnë se përpjekjet e qeverisë për të reformuar organizatat për të luftuar korrupsionin kanë qëllim për të mbrojtur figurat e larta nga drejtësia.