Kancearja gjermane, Angela Merkel, dhe ish-partnerët e saj të koaliconit, Social-Demokratët e qendrës, do të zhvillojnë bisedime në përpjekje për t’i dhënë fund krizës politike.

Social-Demokratët e kanë zbutur qëndrimin dhe kanë thënë se janë të gatshëm për bisedime.

Lideri i tyre, Martin Schulz, i cili ka refuzuar të ripërtërijë koalicionin me konservatorët e Merkelit, ka qenë nën presion nga aleatët e partisë për të ndryshuar qëndrim.

Merkel ka dështuar këtë javë të formojë koalicionin me Demorkatët e Lirë dhe Të Gjelbrit.

Presidenti gjerman, Frank Walter Sueinmeier, tha se do t’i udhëheqë bisedimet midis Merkelit dhe Social-Demokratëve javën e ardhshme.

Merkel ka thënë më herët se favorizon zgjedhje të reja.