Sipas studimeve rezulton se gratë heteroseksuale kanë më pak orgazma gjatë seksit sesa çdo kategori tjetër. Sipas këtyre studimeve është dëshmuar se gratë lesbike arrijnë orgazme dukshëm më shumë.

Në një studim, 86% e grave lesbike raportuan se gjithmonë ose zakonisht arrijnë orgazmë kur janë seksualisht intime krahasuar me 65% e grave heteroseksuale.

Por kjo dëshmon se orgazma femërore nuk është në fakt aq e pakuptueshme sa mendojnë njerëzit, dhe shkencëtarët tani kanë zbuluar “treshen e artë”, lëvizjet që rrisin shanset që gratë të arrijnë orgazmën.

Studiuesit e Universitetit Chapman, Universitetin e Indianas dhe Institutin Kinsey në SHBA, shqyrtuan më shumë se 50,000 amerikanë të gjinive dhe orientimeve të ndryshme seksuale për të parë se sa shpesh arrijnë orgazmën.

Sipas hulumtuesve, përfundimi i tyre është se ekziston një “treshe e artë” që ju ndihmon të arrini orgazme:

1-Stimulimi gjenital

2-Puthjet e thella

3-Seksi oral