Ministria e Bujqësisë ka paralajmëruar hapa konkret për sigurimin e miellit dhe bukës cilësore. Në kuadër të këtij angazhimi do të shtoj numrin e inspektorëve për kontrollimin e dozës së aditivit në bukët që shiten nëpër furrat e Kosovës.

“Kemi biseduar me akterët kryesorë . Jemi duke bërë analiza dhe sigurisht që në një të ardhme të afërt do të dalim me propozime dhe kritere rreth evitimit të këtij problemi i cili është shumë shqetësues sipas burimeve në terren”, tha zëvendësministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Vesel Krasniqi.