Paolo Maldini ka pohuar se ai nuk ka parë ndonjë ndrysim në kombëtaren italiane në 15 vitet e fundit.

Maldini ka luajtur 126 ndeshje për Italinë para se të pensionohet nga kombëtarja në vitin 2002 dhe legjendari ja ka vënë fajin Federatës Italiane të Futbollit (FIGC) dhe hezitimit të federatës për të ndryshuar.

Sipas tij, ai ka parë fytyrat e njëjta tash e 15 vjet.

“Nga një zhgënjim i tillë ne mund të filojmë punën dhe ta shfrytëzojmë si mundësi”.

“Ne duhet të rindërtohemi që nga baza dhe të ballafaqohemi me të ardhmen pa frikë, por ende shoh fytyra të njëjta në futbollin italian që prej se u pensionova para 15 vitesh”, theksoi Maldini.

Legjendari Maldini është lënë jashtë proceseve të futbollit italian. Tifozët gjithmonë kanë kërkuar përfshirjen e tij në proceset reformuese të futbollit italian.