Të gjithë e kemi përjetuar ndonjëherë ndjesinë e ënjtjes, skuqjes apo dhimbjes dhe nxehtësisë pas një vrapimi, e që kjo përkthehet në inflamacion.

Në rastin më të mirë, ju do të ndiheni kësisoj për disa orë, por në rastin më të keq, juve mund t’iu duhet të pauzoni nga aktiviteti i preferuar për një kohë.

Në raste të tilla, ushqimet anti-pezmatuese mund ta ndihmojnë trupin të shërohet më shpejt, e gjithashtu i mbajnë larg lëndimet e ardhshme.

Një ushqim i tillë i mahnitshëm që ju mban të shëndetshëm dhe i parandalon lëndimet janë boronicat.

Shkenca thotë se boronicat janë Beyonce i super ushqimeve. Të pasura me flavanoide, ato veprojnë si antioksidantë dhe si antipezmatues, janë të mbushura me vitaminë C dhe kalium, ndërsa studime të ndryshme kanë treguar se ato e përmirësojnë edhe funksionin e aftësive njohëse.

Boronicat mund të ngrihen pa i humbur vlerat ushqyese, por janë të ndjeshme nga nxehtësia, prandaj duhet t’i mbani të freskëta dhe të blini vetëm boronica organike për t’i shmangur pesticidet.

Një tas boronica (mes 100 dhe 150) ka vetëm 80 kalori.

Boronicat mund t’i përzieni edhe në jogurtin apo smoothie-n tuaj, ose edhe në sallatë.