Nga Skender Mulliqi

-Te njohim ne mirë që nga fillimi, je njeri I padinjitetshem , pa ndërgjegje dhe njeri amoral politik.Ti ke qenë dhe ke mbetur  mjeran I skenës  politike. Ashtu si ke filluar karrierën në menyre të turpshme , ashtu edhe po vazhdon…

I ke tradhëtuar miqët , ke rrënuar partinë , ke gënjyer popullin , kë vjedhë para dhe të mira materjale.

Ty është pak më të burgosur, ndoshta meriton dënim drakonik.

Nuk ke folur as një fjalë të vetme pa genjyer.

Ti rrenë që nga mengjesi deri në mbrëmje.

Rrenë si qeni.

Dhe lehë si qenë.

Ai qe rrene , ai edhe vjedhë.

Nënën tënde e shet për poste dhe para.

Kurrë Ty nuk të bëhët mjaftë.

Ti je politikani më amoral i të gjitha kohërave.

Ti je turpi i kombit shqiptarë.

Ti je turpi i çenjës njerëzore.

Ai që të takon Ty , për shumë vite nuk do të ketë lumturi dhe as fat.

Nese kapësh për lisin e njomë , ai do të thahet.

Nuk gjen njeri në këtë nënqiell që ka fjalë të mira për Ty.

Ti je më i zi së djalli.

E mjere është ajo nënë që të ka lind dhe të ka rritur.

Ti je dhe ke mbetur një pjellë e keqe.

Gjaku i martirëve dhe dëshmoreve të kombit do të mallkon  për jetë e mot…

…Fund i keq po të prêt…