Kryetari i sapozgjedhur i Gjykatës penale, Ivan Xholev, sot dha betim solemn para anëtarëve të Këshillit gjyqësor të Republikës së Maqedonisë.

Me këtë ceremoni ai edhe zyrtarisht e ndërmerr funksionin njeri i parë i Gjykatës penale.

Këshilli gjyqësor i Republikës së Maqedonisë në seancë që u mbajt më 8 nëntor më 11 viota “për” dhe dy “kundër” e ka zgjedhur Xholevin për kryetar të Gjykatës themelore Shkup 1.

Për këtë vend, siç njofton MIA, u kandiduan gjykatësit Vlladimir Pançeski, Ivica Stefanovski, Verka Petkovska, Osman Shabani, Gjoko Ristov dhe Vesna Dimishkovka.

Xholev vjen në vendin e u.d. kryetar i deritanishëm i Gjykatës penale Stojançe Ribarev, i cili, dha dorëheqje për shkaqe personale